Găsirea structurii URL corecte și de ce este importantă pentru SEO

Postat pe 
05/03/2023

Atunci când vine vorba de optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), detaliile contează enorm. Printre aceste detalii, una dintre cele mai ușor de trecut cu vederea, dar de o importanță crucială, este structura URL-ului (Uniform Resource Locator). O structură URL corectă poate avea un impact semnificativ asupra vizibilității și a poziției în rezultatele motorului de căutare, iar acest articol va explora importanța găsirii structurii URL potrivite în contextul SEO.

Ce este o Structură URL?

Înainte de a discuta despre importanța SEO, să înțelegem mai întâi ce reprezintă o structură URL. URL-ul este adresa web pe care o introduceți în bara de adrese a browserului pentru a accesa un site web anume. O structură URL este modalitatea în care această adresă este formată, iar aceasta include elemente precum numele domeniului, subdomeniul, calea și parametrii.

De exemplu, luăm în considerare URL-ul: https://www.exemplu.ro/blog/optimizare-seo. În acest caz:

 • https:// este protocolul;
 • www.exemplu.ro este numele de domeniu;
 • /blog/ este calea către pagină;
 • optimizare-seo ar putea fi titlul articolului sau al paginii.

Importanța Structurii URL pentru SEO

 1. Căutare și Indexare: Structura URL-ului oferă motoarelor de căutare indicii importante cu privire la conținutul paginii respective. O URL bine structurată face mai ușor pentru motoarele de căutare să înțeleagă subiectul și relevanța paginii, ceea ce poate îmbunătăți indexarea și poziționarea în rezultatele căutării.
 2. Experiența Utilizatorului: URL-urile clare și logice sunt mai ușor de înțeles pentru vizitatori. O structură URL coerentă contribuie la o experiență mai plăcută a utilizatorului, ajutându-i să navigheze mai ușor pe site-ul dvs.
 3. Cuvinte Cheie: O structură URL poate include cuvinte cheie relevante pentru conținutul paginii. Aceste cuvinte cheie în URL pot influența clasarea paginii în rezultatele căutării pentru acele cuvinte cheie.
 4. Legături Externe: URL-urile clare și descriptive sunt mai susceptibile de a atrage link-uri externe. Legăturile de calitate către site-ul dvs. sunt un factor semnificativ în algoritmul de clasare al motoarelor de căutare.

Cum să Găsiți Structura URL Corectă pentru SEO

 1. Păstrați-o Simplă și Descriptivă: URL-ul ar trebui să fie concis și să descrie conținutul paginii. Folosiți cuvinte cheie relevante și evitați caracterele speciale sau cifrele aleatorii.
 2. Folosiți Trăsături, nu Sublinieri sau Spații: Pentru a separa cuvintele într-un URL, utilizați trăsături (dash) în loc de sublinieri sau spații. De exemplu, www.exemplu.ro/optimizare-seo în loc de www.exemplu.ro/optimizare_seo sau www.exemplu.ro/optimizare%20seo.
 3. Evitați URL-uri Dinamice: URL-urile cu parametri sau caractere ciudate pot fi dificil de citit și înțeles. Încercați să utilizați URL-uri statice și descriptive ori de câte ori este posibil.
 4. Optimizați Lungimea: URL-urile prea lungi pot fi dezavantajoase. Mențineți-le la o lungime rezonabilă, concentrându-vă pe cele mai relevante cuvinte cheie și informații.
 5. Păstrați Continuitatea: Dacă modificați structura URL-urilor existente, asigurați-vă că redirecționați vechile URL-uri către cele noi pentru a evita pierderea traficului și a link-urilor.

Concluzie

Structura URL-ului este un element esențial al optimizării pentru motoarele de căutare. O structură URL corectă, concisă și descriptivă poate îmbunătăți vizibilitatea și clasarea în rezultatele căutării. Luând în considerare aceste sfaturi și optimizând structura URL-urilor pe site-ul dvs., puteți contribui semnificativ la succesul în marketingul digital și în SEO.

transparenta si profesionalism

Haide să descoperi cum te putem ajuta

+40760 391 277
crossmenuchevron-down